Erzurum Haber

şişli escort beylikdüzü escort fatih escort acıbadem escort anadolu yakası escort aksaray escort bodrum escort bayan

Partili Cumhurbaşkanı’ndan beklentiler

Partili Cumhurbaşkanı’ndan beklentiler
03 Mayıs 2017 - 10:07

16 Nisan referandumunun ardından Türkiye artık yeni bir sisteme geçiyor. Referandumun bel kemiğini oluşturan Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ilk adımı dün AK Parti Grup Toplantısı’nda atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu partisine 979 gün sonra tekrar geri döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Tam 979 gün sonra bu hasret hamdolsun sona eriyor” diyerek sözlerine başladı, iç ve dış siyasete ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Tüm haber televizyonlarının ‘tarihi gün’ başlığı ile verdiği haberde Cumhurbaşkanı’nın AK Parti Genel Merkezi’ne gelişi de dahil her anı saniye saniye ekranlara yansıdı.

27 Mayıs AK Parti Genel Kongresi’nde ise Sayın Erdoğan, yeniden partinin genel başkanı seçilecek ve Türkiye Partili Cumhurbaşkanı tarafından yönetilmeye başlanacak.

Yeni sisteme kayıtsız şartsız ‘evet’ diyenlerin elbette ciddi beklentileri var ülke için.

Elbette ekonomik istikrar bu beklentinin en tepesinde yer alıyor. Ancak terörle mücadelede de ciddi beklentiler var.

FETÖ’nün siyasi uzantılarına dokunulacak mı? Liyakat sistemi işletilecek mi?

Recep Tayyip Erdoğan partinin başına geçtiğine göre AK Parti, fabrika ayarlarına dönecek mi?

İl ve ilçe teşkilatlarına çeki düzen verilecek mi?

Yerel yönetimlerin il ve ilçelerde vatandaşa yaşattığı sıkıntıların hesabı sorulacak mı?

Beklentilerini gür sesle dillendiren vatandaşın tüm bunların yapılmasını istediği tarih asla 2019 değil… Aksine vatandaş 2019’dan önce sorunlarının çözülüp, seçime öyle gidilmesinden yana. Seçmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden partinin başına geçmesiyle bu beklentilerin kısa sürede karşılık bulacağını düşünüyor.

Vatandaşın artık sabrı kalmadı; Partiyi kullanarak bir yere gelen de, vatandaşın hakkını yiyen de Tayyip Erdoğan’ın sayesinde koltuğa oturup vatana ihanet eden de, vatandaşın vergileri ile zevki sefa yaşayan da bunun hesabını vermeli… Bunlar en kısa sürede partiden, devlet kurumlarından, hatta belediyelerden derhal el çektirilmeli.

Tüm bunlar yapılırsa hem ülke rahatlayacak hem de Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgi ve güven kat be kat artacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNLÜK HABER AKIŞI
2024’ÜN KAYBEDENLERİ
GÜNLÜK HABER AKIŞI
2024 BÖYLE GEÇTİ…
GÜNLÜK HABER AKIŞI
MÜDÜR DEĞİL, BABA!
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Dava büyük, yük ağır!
GÜNLÜK HABER AKIŞI
‘Aziz’ bürokratlar!
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Destek plaketi!

Sitenin tüm hakları zirve2000.com'a ait olup, izinsiz alıntı yapmak yasaktır.