Erzurum Haber

şişli escort beylikdüzü escort fatih escort acıbadem escort anadolu yakası escort aksaray escort bodrum escort bayan

Kızılay Yurdunun son ünlüsü kim?

Kızılay Yurdunun son ünlüsü kim?
18 Haziran 2013 - 17:16

Türkiye İş Bankası ile Dünya Gazetesinin  ‘İŞ’le buluşmalar’ kervanı, geçtiğimiz hafta Erzurum’daydı.

Polat Renaissance Oteldeki toplantıya ilgi, ‘eh işte fena değil’ türdendi.

Erzurum’un iş dünyasındaki aktörleri için, önemli bilgiler ve deneyimler aktarıldığını umuyorum.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Erzurum’la bağını anlatırken gözler Mithat Turgutcan’a çevrildi.

Bali’nin Atatürk Üniversitesi sayesinde 1980’lerde Erzurum’a geldiğini, bir yıl kadar Diş Hekimliği Fakültesinde okuduğunu öğreniyoruz.

Kan görmeye dayanamıyor ve ertesi yıl ODTÜ Ekonomi Fakültesini kazanıyor ve Ankara’ya gidiyor.

Adnan Bali, Erzurum’da o yıllarda Dadaş Sineması yanındaki Kızılay Yurdunda kalıyor.

O yurtta barınan tüm öğrenciler gibi Genel Müdür Bali de Mithat Turgutcan’a sevgi besliyor, saygı duyuyor.

 

ÇOCUĞU YOK AMA TÜM ÇOCUKLAR ONUN

Erzurum’un önemli köşe taşlarından biri olan Turgutcan, yarım asırdan bu yana Kızılay’ın kız- erkek yurdu ile geleceğe yönelik önemli yatırım yapıyor.

O’nu gören veli, çocuğunu hiç tereddüt etmeden Turgutcan’a teslim edip gidiyor.

Veliler biliyor ki, bir aile reisi gibi Turgutcan, öğrencilerin her sorunu ile yakından ilgilenecek.

Tüm öğrencileri, kendi çocuğu gibi bilecek.

Onları akşam karanlık çökmeden yurda alacak.

Yemeğini yedirecek, ders çalışması için ortam hazırlayacak.

Sonra da yataklarına yatıracak.

Gönül rahatlığı ile uyumak için evinin yolunu tutacak.

 

EN KÖTÜ GÜNLERDE BİLE YURDA TERÖR GİREMEDİ

1980 öncesi, ‘sağ- sol’ çatışmaların yaşandığı, her gün birkaç gencin yaşama veda ettiği bir dönemdi.

Allah bir daha o günleri göstermesin.

25 plakalı otomobille Erzurum dışına çıkmak zordu.

Terör her tarafta kasırga gibi esiyordu.

Ama o dönem terör sadece Kızılay Yurduna giremiyordu.

En küçük bir olaya karışanın Kızılay’da barınmasına olanak yoktu.

Turgutcan o günlerde, kapının önüne sandalyesine atar, öğrencilerini içeri alır, sonra da kapıları kilitlerdi.

Öğrencilerin sevgisi ile günlerini mutlu geçiren, onlara karşı sorumluluğunu yerine getirmek için yaşamından fedakârlık eden Mithat Turgutcan’ın elini öpmek için gelen çok ünlü gördüm.

Turgutcan’ın konuk ettiği son ünlü ise Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali idi.

TBMM, boşuna mı 2008’de ‘Üstün Hizmet Ödülü’nü Mithat Turgutcan’a verdi?

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitenin tüm hakları zirve2000.com'a ait olup, izinsiz alıntı yapmak yasaktır.