Karaciğerde üretilen açlık hormonunun farelerde ömrü yüzde 40 uzattığı kanıtlandı. İnsan üzerinde benzer sonuç alınırsa ömrün 22 ile 33 yıl arası uzatılması hedefleniyor
ABD‘deki UT Southwestern TIP Merkezi’nde yapılan araştırmada açlıkta ortaya çıkan hormonun ömür uzatmaya etkisi ölçüldü. Araştırmanın başkanlığını yürüten moleküler biyoloji ve farmakoloji profesörü Dr. Steven Kliewer; sonucu, “Farelerin aç kalmadan da bu hormonu üretmesini sağladık” diye özetledi.
“Hormon fibroblast büyüme faktörü- 21” adı verilen ve kısaca FGF21 olarak tanımlanan bu hormon vücut tarafından biraz fazla salgılandığında iyi bir diyetin sağlayacağı bütün faydaların alındığı gözlendi. Horm onu aşırı üreten erkek farelerin ortalama yaşam süresinin yüzde 30, dişilerinde yüzde 40 uzadığı açıklandı. Kemik yoğunluğu azalsa da, yaşlılık nedeniyle hiçbir kırık olmadığı da belirlendi.
Çalışma insanlarda da birebir işe yararsa, ortalama ömrün 22 ile 33 yıl arasında uzayabileceği iddia edildi.


PROF.DR. ATMACA HASTA KABULÜNE BAŞLADI
PROF.DR. ATMACA HASTA KABULÜNE BAŞLADI
Bu hizmete yeni bir bina yakışır
Özbaylar: Kemik Yetersizliğinde Implant Tedavisi Mümkün
Vole tedavi!
GÖZ SAĞLIĞINA DİKKAT!
ERZURUM’DA BİR İLK!
ATİLLA EROĞLU YENİ BAŞHEKİM
