Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınması ve gelişmesini sağlamak amacıyla 6 Haziran 2012’de Kanun Hükmünde Kararnameyle kurulan DAP Bölge Kalkınma İdaresi’ne personel bulunamıyor. 70’e yakın personelin görev yapması gereken kurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden geçici olarak görevlendirilen 3 personelle çalışıyor.
Atatürk Üniversitesi’ne ait Teknokent’te 200 metrekarelik bir alanda çalışmaya başlayan DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin kurumsallaşması için çalışan Başkan Adnan Demir, 14 ile hizmet verebilmek için en az 70 personele ihtiyaçları bulunduğunu belirtti. Kurumun kanun hükmünde kararname ile kurulmasından sonra sözleşmeli personel alımı için çalışma başlattıklarını belirten Demir, “Ancak kamuda eşit işe eşit ücret yasası sonrası kurumda çalışacak eleman bulamıyoruz. Biz burada alanında uzman, en az 5 yıllık deneyim sahibi personel alıyoruz. Mevcut ücret politikası sebebiyle kimse müracaat etmiyor. Kurumlar ?Personelim az, elimdeki yetişmiş elemanı siz veremem’ diyerek geçici görevlendirmeye yaklaşmıyor. Bizim şimdi tek umudumuz maaş düzenlemesiyle ilgili yeni bir karar çıkması. Bu konuda hazırlıklar var” diye konuştu.
Bölgelerarası gelişmişlik farkının giderilmesi için Doğu Anadolu Bölgesi’nde yıllar önce başlatılan Doğu Anadolu Projesi (DAP) nihayet uygulamaya geçirildi. Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmamı ve gelişmesini sağlamak amacıyla 6 Haziran 2012’de Kanun Hükmünde Kararnameyle kurulan Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi’ne (DAP BKİ) personel bulunamıyor. 70’e yakın personelin görev yapması gereken kurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden geçici olarak görevlendirilen 3 personelle çalışıyor. Mart ayından beri kurumsallaşma konusunda çalışmalar yapan DAP BKİ Başkanı Adnan Demir, eşit işe eşit ücret yasası sonrası kuruma sözleşmeli personel alımında sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınması için 6 Haziran 2012’de kanun hükmünde kararname ile Erzurum’da kurulan DAP BKİ’nin kurumsallaşması için başlatılan çalışmalarda personel problemi çözülemiyor. Bölgedeki 14 ilin kalkınmasını hedefleyen kurumun başkanlığına atanan Adnan Demir, eşit işe eşit ücret yasası sonrası sözleşmeli eleman alımı konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Katıldığı bir yerel televizyon programında kurumla ilgili bilgi veren DAP BKİ Başkanı Adnan Demir, eşit işe eşit ücret uygulaması sonrası özellikle kurumda çalışacak personelin özlük haklarını önemli oranda geriye ittiğini belirtti. DAP BKİ Başkanı Adnan Demir, “Kuruluşla ilgili 6 Haziran’da kanun hükmünde kararname çıktıysa da benim Erzurum’a atanmam Mart’ta oldu. Bir tek ben geldim. Sayın valimizin destekleriyle Atatürk Üniversitesi’ne ait Ata Teknokent’te 200 metrekarelik bir ofiste çalışmalara başladık. Şu an Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden geçici görevlendirilen 3 personelle faaliyetimizi sürdürüyoruz. DAP BKİ’yle ilgili kanun hükmünde kararname çıktığında personelle ilgili cazip şartlar vardı. Ancak sonrasında çıkarılan eşit işe eşit ücret yasası kuruma alacağımız sözleşmeli personellerin özlük haklarını bayağı geriye attı. Bunun sonucunda sözleşmeli personel alımında sıkıntı yaşanıyor. Biz burada sıfır elamanla değil, yetişmiş elemanlarla, bölgeyi tanıyan sektörde 5 yıl tecrübeli olan elemanları çalıştırmak istiyoruz. Ama ön görülen ücret burayı cazip olmaktan çıkarttı. Sözleşmeli eleman noktasında kimse kuruma gelmek istemiyor” dedi.
Erzurum’la birlikte bölgedeki 14 ildeki kamu yatırımlarını koordine etmek, proje hazırlamakla görevlendirilen kuruma 70’e yakın personel almayı planladıklarını anlatan Demir, tek umutlarının ücretlerle ilgili yeni bir düzenleme yapılması. Bu konuda Mayıs ayında bir çalışma başlatıldığını hatırlatan Demir, yıl sonuna kadar ücretlere bir düzenleme getirilmesi halinde kuruma personel alımında rahatlayabileceklerini söyledi. Personel konusunda sözleşmeli eleman bulamadıkları gibi bölgede yeteri kadar yetişmiş eleman olmadığı için kamu kurumlarının da personellerini geçici görevle vermek istemediklerini vurgulayan Demir, “DAP BKİ’nin merkezi Erzurum. Diğer illerden buraya geçici görevlendirmeyle eleman bulmak zor. Personel buraya gelmek istemiyor. Çünkü kendi kurumunda çalıştığı zaman aldığı ücreti burada alamıyor. Kurum için sadece Erzurum’dan eleman alma şansımız var. Buradaki yöneticiler de yeteri kadar yetişmiş personelleri olmadığını gerekçe göstererek geçici görevle de olsa eleman vermek istemiyor. Bizim kurum için tek beklentimiz ücretlerle ilgili düzenlemenin yıl sonuna kadar çıkması” diye konuştu.
…………………..