Erzurum/zirve2000 Polonya’da düzenlenen Budokai Karate Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Erzurum Oltulu Sporcu Nebi Aksu, Kata dalında Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.
25-26 Nisan 2026 tarihlerinde Polonya’da gerçekleştirilen organizasyonda, dünyanın dört bir yanından gelen güçlü rakipleriyle mücadele eden Nebi Aksu, iki dalda madalya kazandı.
İki kere kürsüde
Disiplin ve tekniğin ön planda olduğu Kata dalında rakiplerini yenerek Dünya Şampiyonluğu kürsüsüne çıkan Aksu, ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdı. Milli sporcu, zorlu mücadelelere sahne olan Kumite (dövüş) dalında da Dünya Üçüncüsü olarak bronz madalya aldı.
Erzurum’un Oltu ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Nebi Aksu’nun çifte başarısı, hemşehrileri ve spor camiası tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Polonya’dan iki madalya ile dönecek olan Aksu, azmi ve başarısıyla genç sporculara örnek oldu.
Esra Arpa

ERZURUM’DA 2 FAİLİ MEÇHUL DOSYA YENİDEN AÇILIYOR
ERZURUM’DA 2 FAİLİ MEÇHUL DOSYA YENİDEN AÇILIYOR
ERZURUM’DA AVUKATA BIÇAKLI SALDIRI
ŞAMPİYON TAKIMA SAHİP ÇIKMA ZAMANI
ERZURUM’DAN BÜYÜK BAŞARI
ERZURUM İÇİN KENE UYARISI
BAŞKAN DAL BAŞARI HİKAYESİNİ ANLATTI
DAİB’DE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI
