Erzurum/zirve2000 Erzurum’da iki hayvansever, köpeklerine adeta düğün merasimi yaptı. Sütlaç ve Bıdık isimli köpekleri için özel bir organizasyon düzenleyen hayvan sahipleri gerçek bir evlilik gibi hazırlık yaptı.
Erzurum’da yaşayan Semiha Yıldırım, yaklaşık bir ay önce köpeği Sütlaç’ı yürüyüşe çıkardığı sırada aynı cins köpek olan Bıdık’la tanıştı. Bu tanışmanın ardından Sütlaç’ın her yürüyüşte huysuzlandığını fark eden Yıldırım, köpeğinin Bıdık isimli köpekle ilgilendiğini anladı. Durumu Bıdık’ın sahibiyle paylaşan Yıldırım, aynı tepkilerin Bıdık’ta da görüldüğünü öğrenince iki köpeği birlikte yürüyüşe çıkarmaya başladı. Zamanla aralarındaki bağ güçlenen 3 yaşındaki Sütlaç ve 1 yaşındaki Bıdık isimler köpekler için sahipleri, çiftleştirme kararı alarak bu süreci özel bir organizasyonla taçlandırmak istedi. Normal bir düğün konseptinde planlanan organizasyonda davetiyeden pastaya, çerezden süslemelere kadar her ayrıntı düşünüldü. Köpeklerin düğün kıyafetleri ise bir moda tasarımcısı tarafından özel olarak hazırlandı.
Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Teriyer cinsi Sütlaç ve Bıdık’a kına yakıldı, araçları süslendi ve sahipleriyle birlikte eğlenceli anlar yaşandı. Köpek sahibi Semiha Yıldırım, “Evimde bir Ankara kedisi Prenses ve Teriyer cinsi köpeğim Sütlaç vardı. Şimdi bir de Bıdık geliyor. Onlar için rahat edecekleri bir ortam hazırladım. Ben de bu durumda kaynana oldum” dedi.
Katılanların ilgiyle izlediği köpek düğünü, keyifli anlar yaşattı.
Ümmühan GÖKTAŞ

ERZURUM’DA YARGILANACAK
ERZURUM’DA YARGILANACAK
Eğitimin Unuttuğumuz Kalkanı: Şiddetle Mücadelede Aile, Okul ve Toplum
DADAŞIN KOZLARI EREN VE ERKAN
BAŞKAN YILMAZ YENİ YÖNETİMİ TANITTI
SEKMEN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
İhmal mi, operasyon mu?
ERZURUM TEYAKKUZDA
