İrfan TARAKÇIOĞLU
ERZURUM
Erzurum Özel Aziziye Anadolu Lisesi’nden Ahmet Koçak, 2013 LYS’de TS Ham Puan Türlerinde Türkiye birincisi, TM 3 alanında Türkiye üçüncüsü, yerleştirme puanında ise TS ve TM tüm puan türlerinde ise Türkiye birincisi oldu. Koçak’ın başarısı, Erzurum ve tüm Doğu’da sevinçle karşılandı.
Erzurum’da ilk kez yakalanan LYS başarıları sebebiyle Özel Aziziye Koleji’nde Aziziye Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Küçükkaya, başarılı öğrenciler ve ailelerin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.
“Aranızdan birinci çıkacak demiştim”
Genel Müdür Küçükkaya, sınav öncesi öğrencilerle bir araya geldiklerinde, aralarından Türkiye Birincisi çıkacağını söylediğini belirterek, “Öğrencilerimiz bu kadar kolay mı dediler. Ben de ‘istedikten sonra olur, buna inanmak gerekir’ dedim. Bu bizim için hoş bir anı oldu. Öğrencilerimiz, ailelerinin, okulumuzun ve dershane öğretmenlerinin ve kendilerinin yoğun gayretlerinin karşılığını aldı.”diye konuştu.
Hukuk ve ilahiyat okumak istiyor
Sınav puanları ve başarı sıralamasında 3 türde Türkiye üçüncüsü, iki türde Türkiye birincisi, yerleştirme puanları ve başarı sıralamasında ise 5 alanda Türkiye birincisi olan Erzurumlu Ahmet Koçak, başarısının sırrını , inanmak, itaat ve çalışmak olarak açıkladı. Sınavdaki başarısında ailesinin, okulun ve FEM dershanesinin emeklerini inkar edilemeyeceğini anlatan Koçak, başarısını Diyanet İşleri Başkanlığı Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Özel Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi babası Dr.Zeki Koçak, okul yöneticileri ve öğretmenleri ile paylaştı. Hedefinin Galatasaray veya Fatih Üniversitesi’nde hukuk fakültesi okumak olduğunu, ayrıca ilahiyat ta okumak olduğunu ifade eden Koçak, düzenli bir çalışma sistemiyle LYS’ye hazırlandığını, çalışma ve dinlenme dengesini tutturarak sonuca ulaştığını ifade etti.
Baba Koçak ise oğlunun Türkiye birincisi olmasının gurur verici olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Rekorları topladılar
Basın toplantısında ayrıca okul öğrencilerinden Abdullah Ali Osman Uçar’ın MF3 puan türündü Türkiye altıncısı olduğu kaydedildi. Özel Aziziye Koleji öğrencilerinden İrfan Tekdir Yerleştirme TS1 dalında Türkiye 19.’su, Furkan Ali Şimşek Yerleştirme TS2 dalında Türkiye 73’ncüsü oldu. Okul öğrencilerinden ilk 100’de 51, ilk bin sıralamada ise 96 derece yaptıkları ifade edildi.
Öte yandan Türkiye birinciliği elde edilen Özel Aziziye Lisesi’ne akın eden veliler ve öğretmenler, yapılan canlı yayınları da merakla televizyonlardan takip etti.

KAYAOĞLU: MALATYA’YA VAR. ERZURUM’A NEDEN YOK
KAYAOĞLU: MALATYA’YA VAR. ERZURUM’A NEDEN YOK
FİLOZOF IOANNA KUÇURADI’NİN ERZURUM YILLARI
ERVAK’TAN TEKNOFEST ÇAĞRISI
ŞAMPİYON GÜREŞÇİLER ERZURUM’DA
BULDUĞU ALTINLARI POLİSE TESLİM ETTİ
ATATÜRK ÜNİVETSİTESİ DÜNYA’NIN EN İYİLERİ ARASINDA
MADIRLI: ERZURUM İHARACATA YÖNELMELİ
