Erzurum Haber

şişli escort beylikdüzü escort fatih escort acıbadem escort anadolu yakası escort aksaray escort bodrum escort bayan

Dünyanın en pahalı kafeteryası

Dünyanın en pahalı kafeteryası
26 Ocak 2014 - 19:37

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan Avrupa’nın en yüksek atlama kuleleri 2 kez uluslararası organizasyona ev sahipliği yapabildi.

Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaklaşık 57 milyon liraya inşa edilen 20, 40, 60, 95 ve 125 metre yüksekliğindeki atlama kuleleri, atlama yarışları organize edilmeyince kafeterya olarak kullanılmaya başlandı.

HABER MERKEZİ

Avrupa’nın en yüksek atlama kuleleri Erzurum’da kafeterya olarak hizmet veriyor. Kış sporları için yapılan tesisin bugüne kadar sadece 2 uluslar arası yarışa ev sahipliği yapmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Bu kulelere kafeterya olarak hizmet etmeleri için mi 57 milyon lira harcandı” dediler.

Erzurum’un ev sahipliğinde 25’incisi gerçekleştirilen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları 27 Ocak 2011-7 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Oyunlar için yaklaşık 700 milyon lira harcanarak yapılan tesislerden birisi de Türk Telekom Atlama Kuleleri. 57 milyon liralık bir harcamayla Palandöken ilçesindeki Kiremitlik Tepesi’ne 20, 40, 60, 95 ve 125 metre yüksekliğindeki 5 atlama kulesi inşa edildi. 2011 oyunlarında en çok izleyiciyi çeken atlama yarışları sonrası kuleler adeta Erzurum’un yeni simgesi haline geldi.

2 uluslar arası organizasyon

Tesisler inşa edilirken özellikle spor medyasının dikkat çektiği ‘Organizasyon sonrası tesisler boş kalmasın’ endişesi kısa süre sonra gerçekleşti. Kış sporları merkezi olması beklenen Erzurum’daki tesisler ilk yılda yaşanan bir iki organizasyonun dışında önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapamadı. İlgili federasyonların da duyarsız kaldığı kış sporları tesislerinin büyük bir bölümü kaderine terk edildi. Erzurum’un simgesi olan atlama kuleleri ise geçen süre boyunca sadece 2 uluslar arası etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Kafeterya olarak hizmet veriyor

Erzurum’da yaklaşık 57 milyon liraya mal edilen Avrupa’nın en yüksek atlama kuleleri sportif yarışmalara ev sahipliği yapamayınca kafeterya olarak hizmet vermeye başladı. Erzurum’a gelen yerli ve yabancı misafirler ile kuleleri merak eden onlarca kişi kafeteryalara büyük ilgi gösteriyor. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı basın toplantılarının da yapıldığı kule kafeteryaların durumu vatandaşların tepkisini çekiyor

Dünyanın en pahalı kafeteryası

Kış sporları için inşa edilen kulelerin sporcu yetiştirmek yerine kafeterya olarak kullanılmasının yanlış olduğunu belirten vatandaşlar, “Şampiyonanın üzerinden çok fazla zaman geçmedi ama milyon liralar harcanarak yapılan tesisler unutuldu. Federasyonlar bu tesisleri çalıştırmak uğruna faaliyetlerde bulunmuyor. Avrupa’nın değişik kentlerinde kış sporları organizasyonu olmasına rağmen ilgisizlik yüzünden Erzurum’a bir şampiyona bile alınamıyor. Bu tesisler kafeterya olmak için mi inşa edildi. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere ilgili kurum ve federasyonların tesislere sahip çıkmalarını istiyoruz” dediler.

Erzurum Universiade 2011 kapsamında inşa edilen tesislerden ‘Kayakla Atlama Kuleleri’ Türkiye’yi yeni bir heyecanla tanıştıracak. Avrupa’da en son atlama kulesi Avusturya`da yapıldı. Erzurum’dan sonra  bu coğrafyada Çin’e kadar başka kayakla atlama kulesi bulunmuyor.  Ancak, 2014 Kış Olimpiyatları için Rusya’nın Soçi şehrinde inşa edilecek.

Erzurum’da yapımı süren kuleler tamamlandığında, 125 metrelik uzunluğu ile dünyanın en yüksek rakımdaki atlama kulesi olma özelliğini taşıyacak. Kiremitlik Tepe bölgesinde, 20, 40, 60, 95 ve 125 metre uzunluklarında 5 ayrı atlama kulesi yapılıyor.

DÜNYANIN EN SEÇKİN ATLAMA KULELERİ

Dünyada atlama kuleleri  90`la 120 metre olarak inşa edilirken Erzurum kuleleri 95 ve 125 metrelik uzunluklarıyla dünyanın en uzun atlama kuleleri olma özelliğini taşıyor. Atlama kuleleri 125 metrelik uzunluğu ve hilal şeklindeki görüntüsü ile organizasyonun sembol tesisleri arasında yer alıyor. Kule üzerinde 5 kıtayı sembolize eden 5 ayrı sütun yer alacak. Sütunlar hilal yapısıyla dikkat çekecek. Atlama kulesi, bölgeye gelecek yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olacak.

Atlama kuleleri  Yaklaşık 57 milyon TL maliyetle, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları için yapılacak tesisler arasındaki en pahalı tesis olacak.Şimdilik 24 saat esasıyla inşaat çalışmalarının sürdüğü tesisler  Ekim ayında tamamlanarak 2011 Universiade yarışları için hazır hale getirilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitenin tüm hakları zirve2000.com'a ait olup, izinsiz alıntı yapmak yasaktır.

Jojobet Girişmatbetgrandpashabetgrandpashabetbetwoon girişGrandpashabet GirişJOJOBET GİRİŞLERİCasibomCasibom TürkiyeBetcio