Erzurum/zirve2000 İsviçreli saat firması Patek Philippe’in 1932 yılında ürettiği meşhur “The Henry Graves Supercomplication”, rekor fiyata satıldı.
İsviçre’nin Cenevre kentindeki Patek Philippe Müzesi’nde tutulan ve teknoloji yardımı olmadan üretilen en komplike saat olan “The Henry Graves Supercomplication”, Sotheby’s tarafından İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen açık artırmayla satışa sunuldu. Müzayedede saat için alt sınır 15,6 milyon dolar (Yaklaşık 35 milyon TL) olarak belirlenmesine rağmen saatin fiyatı 24 milyon dolara (Yaklaşık 54 milyon TL) çıktı. Saati satın alan kişinin ismi açıklanmadı.
ABD’li bankacı Henry Graves tarafından 1925 yılında siparişi verilen ve yapımı 1932’de tamamlanan bu el yapımı cep saati, 1968’den 1999’a kadar Chicago’daki Saat Müzesi’nde tutuluyordu.

Haydi silahlanıyoruz!
Haydi silahlanıyoruz!
DOĞALGAZ CEP YAKIYOR
TOPAL TEPKİ GÖSTERDİ
“Kaymakamın ayakkabısını bile alamazlar”
ERMENİSTAN SINIR KAPISI AÇILIYOR
İL BAŞKANI KÜÇÜKOĞLU İLK 10’A GİRDİ
PENDİK ERZURUM’A EMANET
