Erzurum/zirve2000 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ticaret Bakanlığı tarafından bir basın yayın organında yer alan Erçimsan Holding’in genel kurul süreci hakkında Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nü itham eden iddiaları yalanladı.
Ticaret Bakanlığı Erçimsan Holding Genel Kurulu hakkında açıklama yaptı.
Bakanlık bir basın yayın organında yer alan Erçimsan Holding’in genel kurul süreci hakkında Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nü itham eden iddiaları yalanladı.
Bakanlık açıklamasında, “Bir basın yayın organında yer alan haberde, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığının azlık pay sahibi olduğu Erçimsan Holding Anonim Şirketi’nin genel kurul süreci hakkında Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nü itham eden birtakım iddialar yer almaktadır. Söz konusu haberde Bakanlığımız ve İç Ticaret Genel Müdürlüğümüzle ilgili ithamlar tek taraflı ve gerçeklikten uzaktır” ifadelerine yer verildi.
Söz konusu haberde, Ercimsan Holding’in genel kurul toplantısının Bakanlık çalışanlarının eliyle ertelendiği ve bu ertelemenin şirketin yönetim yapısının değişmesine müdahil olmak amacıyla yapıldığına yönelik iddialara yer verildiği de belirtilen açıklamada “Anonim şirketlerin genel kurul süreçleri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde yürütülmekte olup, bu süreçte Bakanlığımızın dahli alt düzenleme ile belirlenen yurt içinde gerçekleştirilen belirli toplantılarda toplantıya nezaret etmek üzere Ticaret İl Müdürlüğünce Bakanlık temsilcisi görevlendirilmesi ile sınırlı kalmaktadır. Türk Ticaret Kanunu alanına hâkim olmayanlarca da bilinen bir durum olmasına karşın, Bakanlığın şirketlere yönetim veya denetim kayyımı atama yetkisi olmadığı gibi şirketlerin genel kurul toplantılarına müdahil olma yetki ve görevinin de bulunmadığını hatırlatmakta fayda bulunmaktadır. Bakanlık temsilcilerinin temel görevi ise genel kurul toplantılarının Türk Ticaret Kanunu ve alt düzenlemelerine uygun bir şekilde yapılmasını gözetlemekten ibaret olup, Bakanlık temsilcilerinin doğrudan müdahalesi ile genel kurulun ertelenmesi mümkün değildir” ifadeleriyle iddialar yalanlandı.
“Süreç yakından takip edilerek, gerekli hukuki tedbirler alınacaktır”
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Konu hakkında Bakanlığımız ile ilgili ithamlar hakkında süreç yakından takip edilerek, gerekli hukuki tedbirler alınacaktır. İdare hukukuna, ticaret mevzuatımıza ve kamu vicdanına uygunluk ilkesi doğrultusunda hareket eden Ticaret Bakanlığı, bundan sonra da görev ve yetkilerini şeffaflık, tarafsızlık ve hukuka bağlılık çerçevesinde kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.
BÜYÜKŞEHİR’DEN YALANLAMA
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“11-12 Haziran 2025 tarihlerinde bazı basın-yayın organlarında “Bakanlık bürokratlarına suç duyurusu” ve benzeri başlıklarla servis edilen haberler, tamamen asılsız ve yanıltıcıdır. Haberde Erzurum Büyükşehir Belediyemizin belirli kişi ve kurumlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ileri sürülmekte; kamuoyunda yanlış algı yaratılmak istenmektedir. Ancak açık ve net şekilde ifade ederiz ki: Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak söz konusu kişi ya da kurumlara yönelik herhangi bir suç duyurumuz yoktur.
Haberde iddia edilen içeriklerin hiçbiri kurumumuzun resmî kayıtlarında veya hukuk birimlerinde yer almamaktadır.
Haberi yapan gazeteci ve medya kuruluşu, kamuoyunu yanıltıcı ve gerçek dışı içerikler yayımlamak suretiyle hukuki ve etik sorumluluklarını ihlal etmiştir. Erzurum Büyükşehir Belediyesi; şeffaflık, doğruluk ve kamu yararını önceleyen bir yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdürmekte olup, adımızın yalan haberlerle gündeme getirilmesini kesin bir dille reddediyoruz. Bu tür mesnetsiz haberler hakkında tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”


YAKUTİYE BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK PARK
YAKUTİYE BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK PARK
KİMSE BİZİ KANDIRMASIN!
Bir taraftan yaparken diğer taraftan yıkıyoruz!
Germeye yemin mi ettiniz?
Hacıcuma’da şimdilik görüntü var, ses yok
MEME KANSERİNE FARKINDALIK OLUŞTURDULAR
BAŞKAN SÖNMEZ’DEN ÖNEMLİ UYARILAR…
