Harçlıklarını biriktirerek stüdyo kuran Dadaş rapçiler, arabesk tarzında rap albümü hazırlıyor. Genç rapçiler, sponsor desteği bulmaları halinde müzik piyasasına atılmayı düşünüyor.
Cengiz DURULAR / ERZURUM
Rap müzik hareketi ülke genelinde giderek yaygınlaşıyor. 1970’li yılların başlarında New York’un gettolarında doğan; ezilen ve adeta insan muamelesi göremeyen kişilerin sesi olan rap müzik, Türkiye’de daha çok gençler tarafından dinleniyor. Erzurum’da da her 5 gençten biri rap müzik dinliyor. Bu tutkunun birer temsilcileri olan Dadaş rapçiler, doğdukları yörenin ezgilerini rap tarzındaki albümlerinde toplayacaklar. Arabesk tarzındaki albümlerini piyasaya sürmek için harçlıklarından biriktirdikleriyle stüdyo kuran iki kafadar, bu tarzda oldukça iddialılar. Liva Record adlı stüdyoda albüm çalışması yapan Emirhan İş (16) ile Burakcan Yıldız (17) 4 yıllık emeklerini rap müzik tutkunlarıyla paylaşacaklar. Şimdiye kadar 60 söz yazan Kehanet ve Burakcan, albüm için sponsor desteğine ihtiyaç duyduklarını belirttiler. Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi’nde öğrenim gördüklerini belirten genç rapçi Yıldız, “Bizler 4 yıldır arabesk rap tarzında çalışmalar yürütüyoruz. Ceza ya da Sagopa Kajmer gibi ünlü olmak istiyoruz. Bu tarzda çok iyi olduğumuzu düşünüyoruz. Zaman zaman kitle iletişim araçları ve sosyal medyadan yaptığımız şarkıları insanların beğenisine sunuyoruz. Albüm için sponsor desteğini çözmemiz halinde Dadaş rapçiler olarak müzik piyasasında yerimizi alacağız” dedi.
Cartel ile büyüdük
Sahne adı Kehanet olan Emirhan İş de, rap müzik tarzının son yıllarda Türkiye’de yaygınlaştığını bildirdi. İş, “Rap müzik hareketi özellikle ergenlik çağındaki çocuklarda daha da benimsenmektedir. 1990’lı yıllarda Almanya’daki Türk grubu Cartel ile Türkiye’de yaygınlaşan rap müzik, daha çok depresif, adaletsizlik, eşitsizlik gibi bireysel ve sosyal meseleleri ele alan bir tarzdır. Biz arabesk rap müzik tarzına gönül verdik. Destek verilmesi halinde başarılı olacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu. İş ayrıca, rap müzik severleri Liva Record adlı stüdyolarına davet etti.