Erzurum Haber

şişli escort beylikdüzü escort fatih escort acıbadem escort anadolu yakası escort aksaray escort bodrum escort bayan

Bir garip kömür tartışması

Bir garip kömür tartışması
17 Eylül 2012 - 10:40

Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi ile Palandöken Kaymakamlığı arasında yakacak yardımı konusunda tartışma çıktı. Dernek, 12 gaziye yapılacak yakacak yardımıyla ilgili kaymakamlığın zorluk çıkardığını ileri sürerken Palandöken Kaymakamlığı, bugüne kadar gazilere her türlü desteğin sağlandığını, istenildiği takdirde görevlilerin evlere ziyarete de gidebileceğinin bildirildiğini açıkladı.

Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, 12 gaziye yakacak yardımı istedikleri Palandöken Kaymakamlığı’nın müracaatların şahsen yapılmasını istediğini ileri sürerek, “Kore Gazilerimiz 82, Kıbrıs Gazilerimiz 59, İstiklal Gazisi Dul eşlerimiz 82, Kore Gazisi dul eşlerimiz 80 yaşlarındadır. Benim gazim ve dul eşlerimiz yaşlı, bazı hastalarımız muzdarip kişilerdir. Kaymakamlık yetkilileri “ gazi bize şahsen müracaat ederek bazı kurumlardan imzalanması gereken bir kağıdı kurum kurum dolaştırıp imzalattıktan sonra yardım yapacağız” diyorlar. Oysa ihtiyaç sahibi gazilerimizin hepsinin şahsi dosyaları kaymakamlıkta zaten mevcuttur. Kim hangi makam ve yetkide olursa olsun yaşlı, gazi ve gazi dul eşlerimize zorluk çıkaramaz. Gaziler camiası gazisine her zaman sahip çıkacaktır. Hiçbir gazimiz kimseye ezdirmeyeceğiz. Gazilerimiz onurlu ve gururlu kişilerdir” dedi.

Kaymakamlık açıklama yaptı
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci’nin basın toplantısındaki iddiaları üzerine Palandöken Kaymakamlığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) Dernek aracılığı ile yardım talebinde bulunan gazi ve yakınlarına ait işlem dosyası açılabilmesi ve yasal süreci başlatılabilmesi amacıyla yardım talebinde bulunan başvuru sahibinin veya yakınlarının SYDV’ye gelerek gerekli izin formlarını imzalaması gerektiği belirtilmiştir. İlgi yazıda gazilerin bizzat başvuru yapamayacak durumda olması halinde yakınlarının da başvuru yapabileceği özellikle vurgulanmıştır. Dernekle yapılan görüşmelerde ise gazi ve yakınlarının SYDV’ye başvuru yapamadığı durumlarda Vakıf görevlileri tarafından şehit ve gazi ailelerinin evine ziyarette bulunulabileceği de belirtilmiştir. Ayrıca SYDV tarafından yapılan çalışmalarda hiçbir vatandaşımız kurum kurum dolaştırılmamaktadır. Bütün işlemler “Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemi” üzerinden yapılmakta ve her işlem ortalama olarak 2 dakika içinde sonuçlanmaktadır. Kaymakamlığımız kurulduğu günden itibaren şehit ve gaziler konusunda yapılan bütün çalışmalara hassasiyetle yaklaşmış; şehit, gazi ve yakınları için özveri ile çalışmalarını sürdürmüştür.”

Palandöken Kaymakamlığı açıklamasında ayrıca gazilere ve gazi yakınlarına 102 bin lira dolayında maddi yardım yapıldığı da belirtilerek, şöyle denildi:

“Ayrıca 2011 yılında ilçemiz sınırları içinde ikamet eden 17 şehit ve gazi ailesine kömür yardımı yapılmıştır. 2012 yılı içerisinde ise Kaymakamlığımız SYDV Müdürlüğü’nün Mütevelli Heyeti kararı ile 15 şehit ve gazi ailesine yakacak yardımı yapılması kararı alınmış olup; kömür temini yapıldıktan sonra dağıtımına başlanacaktır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNLÜK HABER AKIŞI
1001 HATİM DUASI YAPILDI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Mest ettiler..
GÜNLÜK HABER AKIŞI
En ‘Sevimli’ haber!
GÜNLÜK HABER AKIŞI
ZAM TEPKİSİ…
GÜNLÜK HABER AKIŞI
HZ. ALİ CAMİ AÇILDI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
ONURLU DADAŞ

Sitenin tüm hakları zirve2000.com'a ait olup, izinsiz alıntı yapmak yasaktır.