Erzurum Haber

şişli escort beylikdüzü escort fatih escort acıbadem escort anadolu yakası escort aksaray escort bodrum escort bayan

ÖLÜM KAVŞAĞINA KAÇIŞ RAMPASI YAPILACAK

ÖLÜM KAVŞAĞINA KAÇIŞ RAMPASI YAPILACAK
27 Nisan 2026 - 17:50

Erzurum/zirve2000 Erzurum’un Tortum ilçesinde yıllardır “ölüm kavşağı” olarak anılan Aksu Kapı Kavşağı için beklenen adım atıldı. Özellikle ağır tonajlı araçların sık sık kazaya karıştığı ve bugüne kadar 50’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bölgede, sürücü güvenliğini artırmaya yönelik yeni bir proje hayata geçiriliyor.

Pusula Gazetesi’nden Manolya Bulut’un haberine göre; Bölgede yaşanan kazaların büyük çoğunluğunun, virajın keskinliği nedeniyle özellikle tır ve kamyonların kontrolünü kaybetmesi sonucu meydana geldiği biliniyor. Uzun süredir hem vatandaşların hem de sürücülerin tepkisini çeken kavşak için geçmiş yıllarda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne önerge verilmiş, ancak kalıcı bir çözüm için somut adım beklenmişti.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, “Aksu Kapı kaçış rampası yapım işi” kapsamında önemli bir düzenleme başlatıldı. Proje çerçevesinde toplam 6 kilometrelik yol kesiminde virajların daha güvenli hale getirilmesi planlanırken, en kritik adım olarak 800 metre uzunluğunda bir kaçış rampası inşa edilecek.

Kaçış rampasının, özellikle fren arızası yaşayan ya da hızını kontrol edemeyen ağır tonajlı araçlar için hayati bir güvenlik unsuru olması hedefleniyor. Bu sayede olası kazaların önüne geçilmesi ve can kayıplarının azaltılması amaçlanıyor.

Projenin ihalesinin geçtiğimiz yılın sonunda yapıldığı belirtilirken, bu yıl içerisinde öncelikli olarak kaçış rampası kısmının tamamlanması için ödenek ayrıldığı ifade edildi. Yolun geri kalan 6 kilometrelik bölümünde yapılacak viraj düzenleme çalışmalarının ise önümüzdeki yıl bitirilmesi planlanıyor.

Bölge halkı, yıllardır korkuyla anılan kavşakta atılan bu adımı memnuniyetle karşılarken, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını bekliyor. Aksu Kapı’da hayata geçirilecek bu projenin, “ölüm kavşağı” olarak bilinen noktanın kaderini değiştirmesi umut ediliyor.

Manolya Bulut

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitenin tüm hakları zirve2000.com'a ait olup, izinsiz alıntı yapmak yasaktır.

jojobetJojobet GirişJojobet GirişjojobetCasibomMarsbahis GirişJojobet Giriş