Erzurum Haber

şişli escort beylikdüzü escort fatih escort acıbadem escort anadolu yakası escort aksaray escort bodrum escort bayan

SEKMEN VE HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN FİLİSTİN’E DESTEK

SEKMEN VE HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN FİLİSTİN’E DESTEK
02 Ocak 2026 - 15:48

Erzurum/zirve2000 İstanbul, 2026 yılının ilk gününe tarihi bir buluşmayla başladı. Milli İrade Platformu’nun çağrısıyla, Türkiye’nin bir çok ilinden insanlar istanbul’a gitti. Yeni yılın ilk sabah namazının ardından camilere akın eden vatandaşlar Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkının yanında olduğunu haykırmak için Galata Köprüsü’nde buluştu.

On binlerce kişi Filistin için yürüyor. Yürüyüşe katılan isimler arasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu da yer aldı. Ön saflarda yer alan Başkan Sekmen ve Rektör Hacımüftüoğlu, Erzurum’un Filistin davasına verdiği desteği İstanbul’dan tüm dünyaya duyurdu. “Susmuyoruz, sinmiyoruz, Filistin’i unutmuyoruz” sloganlarıyla gerçekleşen yürüyüşte 7’den 70’e binlerce kişi Gazze için tek yürek oldu.

Katılımcılar, sabahın erken saatlerinden itibaren Galata Köprüsü’nü doldurarak Filistin’de yaşanan zulme karşı sessiz kalmayacaklarını haykırdı. Programa Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci ve KADEM Genel Başkanı Canan Sarı’nın yanı sıra çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı da katıldı.

Başkan Sekmen, “Filistin’de yaşanan zulme ve katliama “dur” demek için bugün Galata Köprüsü’ndeyiz. Mazlumun yanında, zalimin karşısında durmak insanlığın ve vicdanın gereğidir. Gazze’nin çığlığına ses, Filistin’in direnişine nefes olmak için omuz omuzayız. Sessiz kalmıyoruz, geri durmuyoruz. Zulüm karşısında susanlardan değil; adalet için konuşanlardanız. “Sinmiyoruz, susmuyoruz. Filistin’i unutmuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Nesrin Demir

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitenin tüm hakları zirve2000.com'a ait olup, izinsiz alıntı yapmak yasaktır.

jojobetJojobet GirişJojobet Girişcasibom girişmarsbahis girişCasibom GirişJojobet GirişHoliganbet GirişHoliganbet Giriş