Erzurum/zirve2000 Erzurum Ticaret Borsası’nın 2019’da başlattığı “Süte Değer Projesi”, 2025 itibarıyla 238 mahallede 2.000 üreticiye ulaştı. Bugüne kadar süt üreticilerine 300 milyon TL ödeme yapıldığını belirten ETB Başkanı Hakan Oral, “ Bu sayede hem piyasa regüle edildi hem de kırsalda üretim ve istihdam desteklendi” dedi.
Erzurum Ticaret Borsası (ETB) tarafından 2019 yılında hayata geçirilen Süte Değer Projesi, kırsalsa üretim yapan vatandaşları güçlendirmeye devam ediyor. 2025 yılı itibarıyla 238 mahallede 2.000 üreticiye ulaşan proje, hem üreticinin emeğine destek oluyor hem de bölgesel süt piyasasının dengelenmesine katkı sunuyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kırsalda yürüttüğü projeler arasında en başarılı ilk 10 proje arasında gösterilen Süte Değer Projesi, Erzurum Ticaret Borsası tarafından kar amacı güdülmeden yürütülen örnek bir sosyal sorumluluk projesi olarak dikkat çekiyor.
ETB tarafından toplanan süt miktarı şehirdeki toplam üretimin yalnızca %1,5’i olmasına rağmen, bu oranla dahi yaklaşık 1.000 ton sütün fiyatının regüle edildiği, piyasanın üretici lehine dengelendiği ifade edildi.
Borsa yönetimi, proje kapsamında üreticilerin karşılaştığı sorunlara çözüm üretmeyi, köylerde üretimi sürdürülebilir kılmayı ve göçü önlemeyi hedeflediklerini belirtti.
Bugüne kadar üreticilere her ayın 15’inde düzenli ödeme yapıldığını vurgulayan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, toplamda 300 milyon TL ödeme gerçekleştirildiğini açıkladı.
Proje kapsamının genişletileceğini dile getiren Başkan Oral, mevzuata uygun şekilde süt vermek isteyen üreticilerin köy olarak başvurmaları halinde, ilçelerde kurulacak partner yapılar aracılığıyla projenin talep gelen tüm bölgelere taşınacağını ifade etti. Oral, “Bu süreçte borsa olarak, ulaşabildiğimiz üreticilerimizin her zaman yanında olduk; yaşadıkları sorunlara dert ortağı olarak çözümler ürettik, emeklerinin hak ettiği değeri bulması için önemli adımlar attık. Süt hikayemizin dokunduğu insanların yaşamlarına, emeklerine ve duygularına ışık tutarak, onların sesi olmayı hedefledik. Üreticimizin ve sanayicimizin emeğine değer katmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.


ERZURUM TB HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI
ERZURUM TB HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI
Bizi Allah korumuş!
KARABURUN MASAYA DEĞİL, SAHAYA YUMRUĞUNU VURDU
ERZURUMSPOR’DAN DÖRT DÖRTLÜK SKOR
BOSTANKENT
KIZIL ŞAHİN DOĞAYA UÇTU
ERZURUM’DA DOĞAL GAZ PATLAMASI
