Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema( RTS) 1. sınıf öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümüne özel hazırlanan “Çanakkale için dökecek bir damla gözyaşınız var mı” adlı tiyatro oyununa beklenen katılım sağlanamadı. Yaklaşık 90 bin öğrencisi bulunan Atatürk Üniversitesi’nde 800 kişilik Oditoryum salonundaki etkinliğe yaklaşık 80 kişi katıldı.
Çanakkale şehitlerini unutmadıklarını ve tarihlerine sahip çıktıklarını göstermek için kendi harçlıklarıyla tiyatro hazırlayan öğrenciler gördükleri katılım sonrasında hayal kırıklığına uğradı. Haftalar öncesinden yapılan duyurulara rağmen Atatürk Üniversitesi 800 kişilik oditoryum a salonunda düzenlenen tiyatro oyununu yaklaşık 80 öğrenci izledi. Oyunu hazırlayan öğrenciler haftalardır oyunun tanıtımını yaptıklarını belirterek, gördükleri katılım sonrasında üzüldüklerini söylediler.
Oyun sorumlusu Mustafa Erden, “Biz aylardır bu oyun için hazırlandık, emek harcadık. Amacımız öğrenciler olarak tarihe nasıl sahip çıktığımızı herkese göstermekti. Ama sizlerinde gördüğü gibi biz bile hayal kırıklığına uğradık. Bu öğrenciler olarak hepimizin tarihe bir ayıbıdır. Burada atalarımızı anmak için, unutmadığımızı göstermek için bir çalışma yaptık ama beklenen katılımı göremedik. 800 kişilik salona 80 kişi geldi. Bu salon zorlandığında bin 200 öğrencide alıyor ama öyle bir zorlamaya gerek kalmadı. Burada bizim için olmasa bile Çanakkale için, şehitlerimiz için gelmelilerdi. Yaklaşık 90 bin öğrencisi olan bir üniversitede bu salonun dolamaması çok komik.” dedi.
Oyunun senaryo yazarı Emre Bulut yaptığı açıklamada, “Bu oyun için yaklaşık 2 aydır prova yaptık. Harçlıklarımızla bir şeyler ortaya koymaya çalıştık. Sonuç olarak ekip olarak iyi bir çalışma ortaya koyduğumuza inanıyorum ama öğrenci arkadaşlar tarafından gerekli desteği bulamadık. Üstelik tiyatro oyunumuz ücretsizdi. Buna rağmen yeterli katılımı sağlayamadık. Bu oyun Çanakkale için bir gönül işiydi aslında. Arkadaşlarla oturup düşündük, geçmişimiz için, Çanakkale şehitleri için ne yapabiliriz diye düşündük ve tiyatro oyunu hazırlama kararı almıştık. Ama bu karar bizim için çok kolay olmadı. Çünkü kimse bize destek çıkmadı. Biz kendi cebimizdeki harçlıklarla, kendi azmimizle bir şeyler yapmak için yola çıktık. Üzerimizdeki elbiseleri bile çok uzun çabalar sonucunda ödünç aldık. Üniversitemiz sağ olsun bize prova yapmak için salon tahsis etti. Oyunumuz 3 perdeden oluştu. Perde aralarında şiir ve mektup okumaları oldu. Tiyatro oyunumuz birazda mistik bir havadaydı. Yani gayet keyifli ve tarihi yansıtan bir oyundu. Bundan sonrada tarihimize sahip çıktığımızı gösterecek çalışmalarla karşınıza çıkacağız. Umarım o zamanda böyle hayal kırıklığına uğramayız.” şeklinde konuştu.